Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

ExoTerra Light Cycle Unit 2x20 W fénycsőszabályozó

Ár:
15.525 Ft (12.224 Ft + ÁFA)
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Várható szállítás: 2019. április 26.
Szállítási díj: 515 Ft
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

- Minden egység 2 fénycsövet tud szabályozni, 1 fénycsővel nem működik
- Bekapcsoláskor és kikapcsolás előtt szabályozza a fénycsövek teljesítményét (szürkületi és hajnali hatás)
- Beépített időzítővel szerelt
- Használható Exo Terra Repti Glo vagy egyéb fénycsövekkel
- Energiatakarékosabb, mint a hagyományos ballasztok vagy fénycsíkok
- Nincs pislákolás: kevésbé okoz stresszt a hüllőknek és kétéltűeknek
- A maximális biztonság érdekében fröccsenés gátló végsapkával van ellátva
- Hosszú végsapka elvezetések
- Indító nem szükséges

A Light Cycle Unit
 egy elektronikus tompító terrárium fénycső szabályzó, egy elektronikus ballaszt, egy időzítő és egy szürkület-hajnal szimulátor egyben. Az időzítőt háromféle megvilágítási időtartamra lehet beállítani: 10, 12 vagy 14 órára. A nappali ciklus kezdetekor körülbelül 30 percet vesz igénybe, amíg az izzó fénykibocsátása 100%-os lesz, így utánozva a természetes hajnalodást. A nappali ciklusok végén ugyancsak 30 percet vesz igénybe, amíg az izzó fénykibocsátása 100%-ról 0%-ra csökken, így utánozva a természetes besötétedést. Ez okoz a legkevesebb stresszt az állatoknak és egyben serkenti a párzási magatartást számos hüllő fajnál. Időt ad az állatoknak arra, hogy visszavonuljanak odújukba, illetve búvóhelyükre.

Az Exo Terra Light Cycle Unit egy rugalmas megoldás, elektronikus ballaszt műanyag házban, amelyből hosszú rugalmas lámpa huzalok vezetnek ki. 

Az Exo Terra Light Cycle Unit bármilyen elrejtett helyre felszerelhető a terrárium körül, a végsapkával ellátott rugalmas vezetékek pedig könnyen rácsíptethetőek a fénycsőre. Ez a rugalmasság lehetővé teszi, hogy a fénycsövet az állathoz a lehető legközelebb helyezze el, amely UVB megvilágítás (azaz Repti Glo 5.0 illetve Repti Glo 8.0 alkalmazása) esetén szükséges. Emellett s szabályzóval a cső bármilyen méretű terráriumba behelyezhető. 
Nincs szükség indító kapcsolóra vagy fojtásra, mint a hagyományos ballasztoknál, melyeknek korlátozott a felhasználhatósági ideje. Az Exo Terra Light Cycle Unit sokkal energiatakarékosabb, mert kevesebb hőt bocsát ki és az energia nagy része a fénycsőben fénnyé alakul.
Hagyományos ballasztos fénycső nem biztosít konstans fénykibocsátást, de a fény intenzitásváltozásának sebessége olyan, amely az emberi szem számára nem érzékelhető, ezért konstansnak érzékeljük. A hüllők szeme sokkal érzékenyebb, mint az emberi szem és képes érzékelni a fény vibrálását. Számos herpetológus tart attól, hogy a hagyományos ballasztoknak ez a vibráló hatása káros. Az elektronikus ballaszt ténylegesen konstans fénykibocsátást biztosít.

Figyelem! Az ExoTerra Light Cycle Unit akkor adja le a megfelelő tejesítményt ha a méretének megfelelő fénycsővel használjuk. Abban az esetben ha a Light Cycle Unit Wattszáma alatti fénycsővel használjuk, a dimmelés (bemelegedési szakasz ill. a kikapcsolási szakasz) –vélhetően nem az elvárásainknak megfelelően– túl hamar végbemegy.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Írja meg véleményétMegjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő